Ruustinna – pala Saarijärven historiaa

Ruustinna sijaitsee Museoviraston suojelemassa pappilassa noin 500 metrin päässä Saarijärven keskustasta. K. V. Reiniuksen suunnittelema Tarvaalan pappila valmistui vuonna 1900 ja on merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde Saarijärvellä.

Valtatieltä käännyttäessä Ruustinnan päärakennus pilkottaa vanhan pappilan puiston keskeltä. Puistossa on myös Hannes Autereen vuonna 1939 valmistunut Mathias Caloniuksen muistomerkki, ja viereisellä tontilla sijaitsee samaan pihapiiriin aikoinaan kuulunut väentupa 1830 luvulta.

Ruustinnan terassilta voit ihastella järvimaisemaa ja vehreää puutarhaa hedelmäpuineen ja rantasaunoineen. Päärakennuksessa on toiminut myös kirkkoherran virasto, ja Ruustinnassa onkin vihitty ja kastettu, muisteltu ja juhlittu elämän tähtihetkiä jo yli 100 vuotta.

Lue Ruustinnan nykyisistä tapahtumista

Heta – Ruustinnan uusi emäntä

Pappila on ollut aina vahvojen naisten hyppysissä, ja siksi Ruustinna on saanut nimensä rovastin rouvan perinteisestä arvonimestä. Nyt perinne jatkuu, kun Pirkanmaan Viialasta kotoisin oleva Heta on astunut talon uudeksi emännäksi. Samalla Ruustinnasta on tullut Hetan ja Timon uusi koti.

Heta on maatilan tyttöjä ja isänsä silmäterä, joka kulki mukana tilan töissä pienestä pitäen. Heta on työskennellyt ravintola-alalla yli 20 vuotta ja välittänyt samalla lapsilleen sukunsa ydinarvot. Rakkaudella valmistettu kotiruoka, perinteiden kunnioitus ja vieraanvaraisuus luovat elämälle lujan pohjan. Ruustinnassakin ruokaa tehdään ja ruokailusta nautitaan hyvällä mielellä.

Keski-Suomeen Hetan toi rakkaus. Onnekas sattuma oli, että paikkakunnalta löytyi samaan aikaan yhteinen pesä, jossa toteuttaa vuosikymmeniä vaalittu unelma omasta ravintolasta. Perhe on nyt valmis tulevaan, juurtumaan Saarijärvelle ja luomaan uusia yhteisiä muistoja.

”Parasta Saarijärvellä on yhteisöllisyys, se että ihmisillä on yhä arvoja, jotka ovat suurista kaupungeista katoamassa. Luonto on kaikkialla Suomessa kaunista, mutta täällä sitä osataan todella arvostaa.”
– Heta

Kysy lisätietoja cateringpalveluistamme,
varaa juhlapaikka tai tarkista kammarien majoitustilanne!